Recordbedrag goede doelen

Voor de zesde keer deelde De Groene Sluis tijdens een feestelijke bijeenkomst geld uit aan goede doelen. Dat gebeurde vrijdagavond 16 februari in het nieuwe deelpand van De Groene Sluis, waar een sociale werkplaats in zal komen. Zo blijft De Groene Sluis haar werkzaamheden uitbreiden.

Dit jaar werd een bedrag van 85.000 euro verdeeld en bestemd voor 44 goede doelen en dat is meer dan het aantal inwoners van Lelystad. Het is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 65 duizend euro werd verdeeld.

Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis gaat uit de winst over 2017 een bedrag van 12.000 euro doneren aan de Voedselbank in Lelystad. Het geld is bedoeld voor eenmalige bijdragen aan het nieuwe onderkomen van de Voedselbank.

Wethouder Elly van Wageningen was bij de bekendmaking van de goede doelen aanwezig. "Het is fantastisch wat alle vrijwilligers opnieuw hebben gerealiseerd, waardoor zoveel projecten weer een bijdrage hebben ontvangen. Mede dankzij bedrijven als De Groene Sluis wordt Lelystad steeds duurzamer. Want niet alleen draagt De Groene Sluis bij aan het recyclen en hergebruiken van spullen, de opbrengst daarvan komt ook weer ten goede aan de inwoners en organisaties in Lelystad. Dat is een prachtige actie en past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad", aldus de wethouder.

Lijst van goede doelen

Klik hier voor informatie over de goede doelen die in 2018 van De Groene Sluis een geldbedrag ontvingen uit de winst over 2017.

Klik hier voor informatie over de goede doelen die in 2017 van De Groene Sluis een geldbedrag ontvingen uit de winst over 2016.

Klik hier voor informatie over de goede doelen die in 2016 van De Groene Sluis een geldbedrag ontvingen uit de winst over 2015.

Klik hier voor informatie over de goede doelen die geld kregen uitgekeerd in 2015, over de winst van 2014 van De Groene Sluis.

Klik hier voor informatie over de goede doelen die in 2014 van De Groene Sluis een geldbedrag ontvingen uit de winst over 2013.

Klik hier voor informatie over de goede doelen die in 2013 van De Groene Sluis een geldbedrag ontvingen uit de winst over 2012.