Februari 2017

Wie zijn wij

Wie zijn wij
Kringloopwinkel De Groene Sluis is een winkel met 2e hands spullen in Lelystad. Er werken rond de 100 vrijwilligers. Doel van de winkel is om de winst uit te reiken aan goede doelen in of rond Lelystad. Ook wil de kringloopwinkel zorgdragen voor het milieu.
 

Structuur
De Groene Sluis is een stichting; in het bestuur zitten Jelte Post (voorzitter), René Haaijer (penningmeester), Anja van Ewijk (secretaris), Jan Woertel (algemeen bestuurslid) en Janneke Pikkert (algemeen bestuurslid).

Wim Cruiming is kringloopmanager. Gert Esenkbrink is de filiaalleider, Huub Kools is de magazijnmeester. Er zijn 6 vrijwilligers die een verantwoordelijke taak op zich nemen in de winkel werkzaamheden. Samen met alle vrijwilligers wordt op deze manier de winkel draaiende gehouden.

Initiatief
De initiatiefnemers voor De Groene Sluis zijn Richard, Wim en Janneke. Wim verwoordt de motivatie een kringloopwinkel te beginnen als volgt: "Ons gemeenschappelijke ideaal is om met dit project geld in te zamelen voor goede doelen in en om Lelystad. Naast het steunen van goede doelen dragen we ook een steentje bij aan het milieu; goederen worden niet weggegooid maar krijgen een tweede leven. Tot slot streven wij ernaar de winkel een maatschappelijke functie te geven. Het moet een plek zijn waar mensen ook naar binnen lopen voor een kopje koffie en een praatje.”

Kringloopwinkel De Groene Sluis
De Groene Sluis is een ruim opgezette kringloopwinkel met mooie, schone tweedehands goederen.
De winkel beschikt over een ruim assortiment bestaande uit meubels, kleding, speelgoed, huisraad,
elektronica, retro spullen, servies, boeken, cd’s, babyspullen.
De Groene Sluis is lid van Branche Kringloopbedrijven Nederland