Februari 2017

Wie zijn wij

Wie zijn wij
Kringloopwinkel De Groene Sluis is een ruim opgezette winkel met mooie, schone 2e hands spullen in Lelystad. Er werken ruim 100 vrijwilligers. Doel van de winkel is om de winst uit te reiken aan goede doelen in of rond Lelystad. Ook wil de kringloopwinkel zorgdragen voor het milieu.
 

Structuur
De Groene Sluis is een stichting; in het bestuur zitten Jelte Post (voorzitter), René Haaijer (penningmeester) en Jan Woertel (algemeen bestuurslid).

Wim Cruiming is kringloopmanager, Gert Esenkbrink is de filiaalleider, Huub Kools is de magazijnmeester, Janneke Pikkert is de projectcoordinator.
Er zijn 6 vrijwilligers die een verantwoordelijke taak op zich nemen in de winkel werkzaamheden. Samen met alle vrijwilligers wordt op deze manier de winkel draaiende gehouden.

Initiatief
5 mei 2012 is de winkel open gegaan. De initiatiefnemers voor De Groene Sluis zijn Richard, Wim en Janneke. Wim verwoordt de motivatie een kringloopwinkel te beginnen als volgt: "Ons gemeenschappelijke ideaal is om met dit project geld in te zamelen voor goede doelen in en om Lelystad. Naast het steunen van goede doelen dragen we ook een steentje bij aan het milieu; goederen worden niet weggegooid maar krijgen een tweede leven. Tot slot streven wij ernaar de winkel een maatschappelijke functie te geven. Het moet een plek zijn waar mensen ook naar binnen lopen voor een kopje koffie en een praatje.”

De Groene Zus
Vanaf oktober 2016 is een tweede vestiging geopend in de binnenstad, De Groene Zus.
Bij De Groene Zus kan men, naast een kringloopwinkel op de eerste verdieping, een kast huren waarbij de opbrengst voor de huurder zelf is. Ook kan er kleding ingebracht worden waarbij 50% van de opbrengst naar de klant gaat.
Zie www.groenezus.nl voor meer informatie.
De Groene Sluis is lid van Branche Kringloopbedrijven Nederland