In het kort

Kringloopwinkel De Groene Sluis is een gezellig ingerichte kringloopwinkel met lunchroom gevestigd op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad. Je kunt bij De Groene Sluis terecht voor tweedehands goederen. Denk aan meubels; verlichting; elektrische apparaten; huishoudelijke spullen; (kinder)kleding; schoenen & tassen; platen, dvd’s & cd’s; gereedschappen, fietsen en natuurlijk allerlei leuke – en soms zeldzame – snuisterijen. Het assortiment wordt dagelijks aangevuld met nieuw ingebrachte goederen.

Activiteiten

Regelmatig organiseren we activiteiten of acties bij De Groene Sluis. Zo krijgen wij elk jaar rond Sinterklaas de Sint op bezoek en richten we jaarlijks in november een sfeervolle kerstmarkt in. Kijk in onze agenda voor de aankomende evenementen.

Openingstijden

Kringloopwinkel De Groene Sluis is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Wij nemen goederen in van woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.30 uur.

Let op: i.v.m. de landelijke Corona maatregelen is lunchroom De Groene Tafel momenteel gesloten!

Welke goederen nemen we in?

Dankzij de goederen die u doneert, kan De Groene Sluis goede doelen in Lelystad financieel ondersteunen. Wanneer u bruikbare spullen beschikbaar heeft, kunt u deze zelf naar het inname punt brengen aan de achterkant van de winkel aan de Zuiveringweg. De openingstijden van de inname zijn: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 15.30 uur.

De goederen dienen heel, verkoopbaar en schoon te zijn.

Onderstaande goederen zijn helaas niet geschikt voor verkoop in De Groene Sluis:

 • Chemisch afval (o.a. verf, accu’s, brandblussers, tl-buizen)
 • Waterbedden
 • Surfplanken
 • Ski’s
 • Opblaasbare artikelen
 • Zonnebanken waar tl-buizen in zitten
 • Donker eiken wandmeubels
 • Gedemonteerde spaanplaat meubelen
 • Bouwmateriaal
 • Wastafels / sanitair
 • Auto onderdelen (waaronder banden)

Deze goederen kunnen naar het afvalbrengstation worden gebracht.

Het kost De Groene Sluis geld om goederen die niet geschikt zijn voor de verkoop of hergebruik, af te voeren.

Goederen bij u laten ophalen?

Heeft u bruikbare spullen, maar is het voor u niet mogelijk om de spullen zelf naar De Groene Sluis te brengen? Dan kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met De Groene Sluis via telefoonnummer 0320 701 152 om een afspraak te maken om de spullen op te laten halen door De Groene Sluis. U kunt ook via onderstaande knop het afsprakenformulier invullen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u opgenomen om een afhaalafspraak in te plannen.

Afspraken kunnen worden gemaakt voor woensdag, donderdag of vrijdag.

Komen wij iets bij u ophalen? Houd u er dan rekening mee dat wij in verband met Corona enkele vragen over uw gezondheid zullen stellen en dat wij afstand houden.

 

>> Naar het afsprakenformulier (op laten halen van goederen)

Bezorgen

Heeft u mooie spullen gevonden bij De Groene Sluis, maar kunt u deze niet zelf vervoeren? De Groene Sluis kan uw aankoop binnen Lelystad ook bij u thuis bezorgen voor een bedrag van € 12,50. Vraag de winkelmedewerker om meer informatie als u een bezorgafspraak wilt maken.

Verkoopvoorwaarden

Lees meer over o.a. ruilen, prijzen, aansprakelijkheid en garantie in onze Verkoopvoorwaarden (pdf)