Goede doelen2024-04-23T11:44:24+02:00
Goede doelen avond - Foto door Fotostudio Wierd
Foto door Fotostudio Wierd

Winst naar goede doelen

De winst van De Groene Sluis gaat naar goede doelen in en rond Lelystad. Dat is een belangrijke bestaansreden van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Bekijk direct het overzicht winstuitkering 2024.

In de afgelopen 12 jaren heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis ruim € 640.000,- uitgedeeld aan 144 verschillende lokale goede doelen. Op 5 april 2024 is er €65.000 uitgedeeld aan 31 verschillende goede doelen.

De winst wordt één keer per jaar uitgedeeld. De volgende ronde zal begin 2025 plaatsvinden.

Overzicht goede doelen

Nieuw in 2024 is dat voor vier goede doelen de hoogte van het bedrag dat zij ontvangen, zal worden bepaald door bezoekers van de Groene Sluis. In de winkel staan 4 glazen potten, voor elk goed doel een pot. Bij besteding van minimaal 10 euro ontvangt de klant een puzzelstukje die hij kan deponeren in de pot van het doel van voorkeur. Er is in totaal € 4000,- te verdelen over deze vier goede doelen. Dit zijn stichting Sint voor elk kind, Inloophuis Passie, Stichting Taartjes voor Lelystad en stichting Zuiderzeezwerfdieren.

Een overzicht van alle goede doelen die de afgelopen jaren een bijdrage van De Groene Sluis hebben mogen ontvangen:

Download hieronder de overzichten per jaar (pdf, opent in een nieuw tabblad) of lees onze berichtgeving over de winstuitkeringen.

Winstuitreiking De Groene Sluis - 2023

Goed doel in beeld

In februari 2020 kreeg Ger Koreman, initiatiefnemer en bestuurslid van stichting Wereldlichtjesdag Lelystad, een bijdrage van € 4.000 van De Groene Sluis om een herdenkingsmonument voor overleden of stilgeboren  kinderen op de begraafplaats Ölandhorst op te gaan richten. In oktober 2021 werd het monument onthuld.

DGS - Goed doel in beeld - Herdenkingsmonument

Laatste nieuws

Klanten De Groene Sluis beslissen mee naar welke goede doelen de winst gaat

6 april 2024|

In een volle zaal in de Kubus gaf De Groene Sluis op vrijdag 5 april ruim € 65.000 euro weg. De kringloopwinkel deelt elk jaar haar winst uit aan goede doelen in Lelystad. Nieuw dit jaar is dat de klanten van De Groene Sluis voor een viertal doelen in de komende maanden het bedrag bepalen dat zij uitgekeerd krijgen.

Frits: ‘Fluitend naar je werk, dat is wel het belangrijkste’

18 december 2022|

Frits Seilberger is al 6,5 jaar vrijwilliger bij Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Hij is zo’n twee tot drie middagen per week actief: ‘Ik sta het grootste deel van de tijd achter de kassa. Als het dan wat minder druk is, help ik ook wel eens meubeltjes uit het magazijn in de winkel te zetten.’

Ga naar de bovenkant