Goede doelen2021-12-16T12:02:02+01:00
De Groene Sluis - Goede Doelen uitreiking 2020

Winst naar goede doelen

De winst van De Groene Sluis gaat naar goede doelen in en rond Lelystad. Dat is een belangrijke bestaansreden van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Bekijk direct het overzicht winstuitkering 2020.

In de afgelopen 8 jaren heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis ruim € 425.000,- uitgedeeld aan goede doelen.
Elke organisatie kan een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Groene Sluis fonds. Hoe groot het bedrag in het Groene Sluis Fonds jaarlijks is, wordt volledig bepaald door de opbrengst van de kringloopwinkel.
In verband met Corona is er in 2021 geen winst over 2020 uitgedeeld aan goede doelen. Binnenkort vind u op onze website meer informatie over de eventuele geld uitdeling aan goede doelen over het jaar 2021.

Aanvraagronde 2022

Zoals de situatie er nu uit ziet, zal er in het voorjaar van 2022 weer geld uitgereikt worden aan goede doelen, ook al zal dat bedrag nog niet dezelfde hoogte hebben als de jaren voor Corona. Het moment van het indienen van een aanvraag wordt uitgesteld naar begin 2022.
Het uitdeel moment zal ook later in dat jaar plaatsvinden, we hopen op een vrijdagavond in april.

In de loop van januari zal er meer duidelijkheid over de planning op de site komen.

Overzicht goede doelen 2020

Vrijdag 14 februari 2020 heeft stichting kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad een bedrag van liefst 85.000 euro verdeeld onder 43 goede doelen in en rond Lelystad.

Een overzicht van de goede doelen die de afgelopen jaren een bijdrage van De Groene Sluis hebben mogen ontvangen:

Download hieronder de overzichten per jaar (pdf, opent in een nieuw tabblad) of lees onze berichtgeving over de winstuitkeringen.

Goed doel in beeld

In februari 2020 kreeg Ger Koreman, initiatiefnemer en bestuurslid van stichting Wereldlichtjesdag Lelystad, een bijdrage van € 4.000 van De Groene Sluis om een herdenkingsmonument voor overleden of stilgeboren  kinderen op de begraafplaats Ölandhorst op te gaan richten. In oktober 2021 werd het monument onthuld.

LEES VERDER
DGS - Goed doel in beeld - Herdenkingsmonument

Laatste nieuws

Toch even snuffelen

12 januari 2022|

Omroep Flevoland kwam even langs bij De Groene Sluis en hoorde van Janneke: "Wat mensen vaak aanspreekt aan een kringloop is het snuffelen. Dat kan nu niet in de winkel maar we proberen ze zo toch een beetje die beleving te geven".

Kom, Kijk & Koop

10 januari 2022|

Van dinsdag tot en met zaterdag kunt u tussen 10.00 en 15.00 uur naar De Groene Sluis komen voor ons Kom&Kijk&Koop concept. We hebben zoveel mogelijk goederen in de etalages gezet, zodat u buiten toch kunt shoppen.

BEKIJK MEER NIEUWS
Ga naar de bovenkant