Goede doelen2019-02-21T21:58:55+01:00

Winst naar goede doelen

De winst van De Groene Sluis, De Groene Zus en De Groene Tafel gaat naar goede doelen in en rond Lelystad. Dat is een belangrijke bestaansreden van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis.

In de afgelopen 7 jaren heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis ruim € 340.000,- uitgedeeld aan goede doelen.
Elke organisatie kan een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Groene Sluis fonds. Hoe groot het bedrag in het Groene Sluis Fonds jaarlijks is, wordt volledig bepaald door de opbrengsten van de (kringloop)winkels. Op dit moment is er een jaarlijkse cyclus.

In november en december kunnen alle goede doelen die in aanmerking willen komen een aanvraag indienen. Het formulier is in die maanden te downloaden van of in te vullen op deze site. In januari worden alle aanvragen beoordeeld. In februari wordt het geld uitgereikt aan de goede doelen die in aanmerking zijn gekomen.

Download hieronder de overzichten per jaar (pdf, opent in een nieuw tabblad) of lees onze berichtgeving over de winstuitkeringen.

Goed doel aan het woord

Eind 2017 heeft het bestuur van Inloophuis Passie een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning bij De Groene Sluis voor geluiddempend materiaal in hun ruimtes. Dit was nodig omdat ondanks de huiselijke inrichting door gasten/bezoekers de ruimte als hol klinkend ervaren werd.

LEES VERDER

Laatste nieuws

Goede doelen mogen zich weer aanmelden

27 november 2018|

Voor de zevende keer kunnen alle goede doelen uit Lelystad en directe omgeving bij kringloopwinkel De Groene Sluis een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage aan hun project. Jaarlijks verdeelt De Groene Sluis de winst over het voorgaande jaar onder goede doelen. Het aanvraagformulier en de criteria waaraan te voldoen, zijn te vinden op de aanmeldpagina voor goede doelen. Insturen kan tot 1 januari 2019.

BEKIJK MEER NIEUWS