Goede doelen2022-11-24T21:08:32+01:00
Goede doelen winstuitreiking 2022

Winst naar goede doelen

De winst van De Groene Sluis gaat naar goede doelen in en rond Lelystad. Dat is een belangrijke bestaansreden van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Bekijk direct het overzicht winstuitkering 2022.

In de afgelopen 10 jaren heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis ruim € 475.000,- uitgedeeld aan 129 verschillende lokale goede doelen.

Elke organisatie kan een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Groene Sluis fonds. Hoe groot het bedrag in het Groene Sluis Fonds jaarlijks is, wordt volledig bepaald door de opbrengst van de kringloopwinkel. 8 april 2022 is er € 50.000 uitgedeeld aan 30 verschillende goede doelen.

Vanaf half december tot 10 februari zal er een aanvraagformulier beschikbaar zijn op deze pagina. Hiermee kan een aanvraag ingediend worden over de winst van 2022. De winstuitreiking zal vervolgens eind maart/begin april plaatsvinden.

Goed doel in beeld

In februari 2020 kreeg Ger Koreman, initiatiefnemer en bestuurslid van stichting Wereldlichtjesdag Lelystad, een bijdrage van € 4.000 van De Groene Sluis om een herdenkingsmonument voor overleden of stilgeboren  kinderen op de begraafplaats Ölandhorst op te gaan richten. In oktober 2021 werd het monument onthuld.

LEES VERDER
DGS - Goed doel in beeld - Herdenkingsmonument

Overzicht goede doelen

Op 8 april 2022 is er € 50.000 uitgedeeld aan 30 verschillende doelen. Het is voor het eerst sinds Corona dat er weer geld uitgedeeld is.

Een overzicht van alle goede doelen die de afgelopen jaren een bijdrage van De Groene Sluis hebben mogen ontvangen:

Download hieronder de overzichten per jaar (pdf, opent in een nieuw tabblad) of lees onze berichtgeving over de winstuitkeringen.

Laatste nieuws

Netwerkbijeenkomst

14 oktober 2022|

Op 27 oktober wordt er bij rebourne aan de Vaartweg 83 een netwerkbijeenkomst gehouden in het kader van het Circulair Ambachtscentrum. Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Meer informatie? Neem dan contact op met Janneke Pikkert. 

Klimaatmarkt

12 oktober 2022|

De Groene Sluis staat met een kraam op de Klimaatmarkt. U kunt een klimaatpakket winnen en we verkopen o.a. warme truien, schoenen en comfy sjaals zodat u thuis de kachel een graadje lager kunt zetten. Komt u ook gezellig langs?

Nationale Kringloopdag 2022

21 september 2022|

Dit jaar valt de Nationale Kringloopdag op zaterdag 1 oktober. Komt u ook gezellig naar De Groene Sluis? We hebben leuke activiteiten in de winkel, zoals rondleidingen, een bijzondere veiling, activiteiten voor de kinderen (o.a. pinda's rijgen), leuke kortingsacties in de winkel en lekkere aanbiedingen bij De Groene Tafel.

Zeecontainer dankzij subsidie

22 augustus 2022|

Dankzij een subsidie van de gemeente Lelystad staat er sinds eind juli een refurbished zeecontainer naast het pand van Kringloopwinkel De Groene Sluis. De zeecontainer is bedoeld om materialen in te verzamelen die anders in de recyclebakken terechtkomen van De Groene Sluis. Van deze materialen kunnen school De Steiger en het ROC andere/vernieuwde producten maken, als onderdeel van hun visie op een duurzame leerlijn.

BEKIJK MEER NIEUWS
Ga naar de bovenkant