Nieuws2023-08-16T15:31:46+02:00

Op de hoogte blijven?

Er gebeurt van alles in en rondom de kringloopwinkels van stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook , schrijf u in voor één van onze nieuwsbrieven (zie zijbalk of – op mobiel – helemaal onderaan deze pagina) of lees nieuwsberichten en artikelen over de stichting, vrijwilligers, medewerkers, evenementen en acties op deze nieuwspagina!

Frits: ‘Fluitend naar je werk, dat is wel het belangrijkste’

18 december 2022|

Frits Seilberger is al 6,5 jaar vrijwilliger bij Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Hij is zo’n twee tot drie middagen per week actief: ‘Ik sta het grootste deel van de tijd achter de kassa. Als het dan wat minder druk is, help ik ook wel eens meubeltjes uit het magazijn in de winkel te zetten.’

Zeecontainer dankzij subsidie

22 augustus 2022|

Dankzij een subsidie van de gemeente Lelystad staat er sinds eind juli een refurbished zeecontainer naast het pand van Kringloopwinkel De Groene Sluis. De zeecontainer is bedoeld om materialen in te verzamelen die anders in de recyclebakken terechtkomen van De Groene Sluis. Van deze materialen kunnen school De Steiger en het ROC andere/vernieuwde producten maken, als onderdeel van hun visie op een duurzame leerlijn.

De Groene Sluis deelt uit

8 april 2022|

Op vrijdag 8 april heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis € 50.000 uitgedeeld aan 30 goede doelen uit Lelystad! Voor de negende keer konden alle goede doelen uit Lelystad en directe omgeving weer een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen bij het Groene Sluis Fonds. De Groene Sluis zette alle winst van 2021 opzij voor goede doelen.

Goederen voor Oekraïne

11 maart 2022|

Bij De Groene Sluis kunnen specifieke goederen t/m donderdag 17 maart worden ingeleverd: luiers, flesjes water, slaapzakken, tenten en maandverband/tampons. Dat gaat mee met een levering naar Oekraïne. Verder stelt De Groene Sluis goederen uit de winkel gratis beschikbaar aan Oekraïners die naar Lelystad komen en aan de gastgezinnen die hun huizen openstellen.

Toch even snuffelen

12 januari 2022|

Omroep Flevoland kwam even langs bij De Groene Sluis en hoorde van Janneke: "Wat mensen vaak aanspreekt aan een kringloop is het snuffelen. Dat kan nu niet in de winkel maar we proberen ze zo toch een beetje die beleving te geven".

Kom, Kijk & Koop

10 januari 2022|

Van dinsdag tot en met zaterdag kunt u tussen 10.00 en 15.00 uur naar De Groene Sluis komen voor ons Kom&Kijk&Koop concept. We hebben zoveel mogelijk goederen in de etalages gezet, zodat u buiten toch kunt shoppen.

Ga naar de bovenkant