Coronacrisis nekt De Groene Zus

Persbericht 16 januari 2021

De Groene Zus zal haar deuren na de lockdown niet meer openen. De kringloopwinkel in het centrum van Lelystad is onderdeel van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis.

De kringloopwinkel en shop in shop heeft de afgelopen jaren haar plek ingenomen in de binnenstad en een grote groep vaste klanten om zich heen verzameld.

Door de coronapandemie was 2020 een erg rustig jaar en met de huidige lockdown van acht weken erbij maakt dat het niet meer haalbaar is de winkel open te houden. De Groene Zus stond voor de keuze weer een huurcontract van vijf jaar af te sluiten en ziet hier dus vanaf. Dit besluit is met veel pijn in het hart genomen en de tien vaste vrijwilligers zullen haar klanten missen.

De klanten van De Groene Zus zijn na de lockdown van harte welkom in kringloopwinkel De Groene Sluis om te snuffelen naar mooie kringloopvondsten.

Vrolijk Lokaal

De Groene Zus opende in 2016 en was gevestigd in het centrum van Lelystad.

Op zoek naar een origineel cadeautje? Een bijzondere mooimaker voor in je huis? Of een prachtige vintagejurk?
De Groene Zus had een wisselend aanbod van unieke producten. Elke dag weer.

Je kon bij De Groene Zus jouw nieuwe, tweedehands of zelfgemaakte waar verkopen door jouw merkkleding op te hangen of winkelruimte te huren in de vorm van een kast of een krat. Ideaal voor mensen die besloten om hun hobby meer te maken. Of voor (kleine) ondernemers die graag over een verkooppunt in het centrum van Lelystad wilden beschikken.

Je kon ook gewoon heerlijk komen kijken naar en proeven van nieuwe, tweedehands of zelfgemaakte waar en zo bijdragen aan lokale goede doelen.

Helaas moest Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis begin 2021 constateren dat het niet haalbaar was om de deuren van De Groene Zus na de minimaal 8 ween durende lockdown i.v.m. Corona weer te openen. Daarmee kwam er helaas een einde aan het tijdperk van De Groene Zus.

Stans Doet

‘40 jaar geleden kwam ik in Lelystad wonen en ik ben nooit meer weggegaan’, zegt Stans. Zij is sinds juli 2018 vrijwilliger bij De Groene Zus.

‘Via een andere vrijwilliger hoorde ik dat er vrijwilligers gezocht werden bij De Groene Zus. Omdat ik graag onder de mensen ben en het fijn vind om lekker bezig te zijn heb ik me aangemeld als vrijwilliger’