Tijd voor een gezellig praatje

‘40 jaar geleden kwam ik in Lelystad wonen en ik ben nooit meer weggegaan. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt, vooral in de horeca maar ik ben begonnen in een kralenwinkel. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan in het ziekenhuis, bij de peuterspeelzaal en nu ook nog bij Mila.’ Aan het woord is Stans. Zij is sinds juli 2018 vrijwilliger bij De Groene Zus.

“Ik vind het een gezellig team met leuke collega-vrijwilligers.”

‘Ik heb een kat die Joy heet en onze hond heette Happy, ik ben dus een blij persoon. Wandelen doe ik graag, ik luister muziek en ga regelmatig naar het theater.
Nu ben ik met pensioen, gelukkig woont mijn dochter in de buurt en pas ik regelmatig op mijn kleinzoon van 10 jaar.’

Graag onder de mensen

‘Via een andere vrijwilliger hoorde ik dat er vrijwilligers gezocht werden bij De Groene Zus. Omdat ik graag onder de mensen ben en het fijn vind om lekker bezig te zijn, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik vind het heel leuk om klanten in de winkel zo goed mogelijk te helpen want ik ben graag gastvrouw, ook neem ik de tijd voor een gezellig praatje.’

Afwisselend werk

‘Elke keer als er spullen binnenkomen vind ik het spannend wat er in zit, er zijn zoveel leuke spullen! Ik vind het een gezellig team, leuke collega-vrijwilligers en afwisselend werk. Ik zou blij zijn – Joy en Happy – als je ook bij ons team komt, we hebben genoeg te doen. Tot in De Groene Zus!

Door de groeiende bekendheid van De Groene Zus, groeit ook de vraag naar vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar actieve en gemotiveerde mensen die meerdere dagdelen in de week willen helpen. Want zonder de vrijwilligers is er ook geen Groene Zus! Meld je ook aan en sluit je aan bij Stans en haar collega’s van team De Groene Zus!