Blij als een kind

Susan van Woensel over haar zoektocht naar de Parels bij De Groene Sluis. 

De afgelopen tijd heb ik mijn wekelijkse uitje naar de kringloopwinkel echt gemist.
Wat loop ik graag een uurtje te neuzen tussen al die spullen die een tweede, derde of vierde leven zijn gegund.

Lekker even ontspannen De Groene Sluis door. Pianospel op de achtergrond, medewerkers die kledingrekken vullen en vaasjes op de juiste plek zetten. Wat fijn dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor dit goede doel.

Waar ik ook blij van word zijn alle verschillende mensen die ik tegenkom in de winkel. Of je nu gaat winkelen omdat je duurzaam wilt leven, een kleine beurs hebt of gewoon van tweedehands en vintage spulletjes houdt. Voor iedereen is er iets te vinden. Gelukkig heb ik me de afgelopen maanden kunnen vermaken met de Parels van De Groene Sluis op Instagram. Een paar prachtige natuurstenen boekensteunen heb ik op deze manier op de kop getikt.

Vorige weken kon het gelukkig weer, gewoon helemaal spontaan een bezoekje brengen aan De Groene Sluis. Wat heerlijk, dit heb ik wel gemist hoor. Ik ga er bijna van huppelen! Vanaf nu weer elke week even een rondje lopen door de winkel, op zoek naar die ene mooie Parel.