Corine: ‘Bij twijfel, gewoon doen!’

Corine is sinds september 2023 vrijwilliger bij Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. We vroegen haar wat ze doet, hoe ze bij De Groene Sluis is gekomen, wat het vrijwilligerswerk nou zo leuk maakt en of ze nog tips heeft (spoiler: ja!).

Wat doe je bij De Groene Sluis?

Ik werk sinds september bij styling, waar ik met veel plezier binnengekomen spullen op een mooie manier in de winkel neerzet als opvallend item of blikvanger. Dit doe ik zowel met thema’s als dat ik spontaan stijl.

Hoe ben je betrokken geraakt?

Ik kwam eerst al klant, toen merkte ik dat ik de sfeer van De Groene Sluis goed vond. Ik schreef me in voor de nieuwsbrief en op die manier zag ik de vacatures voor vrijwilligerswerk en heb ik de stoute schoenen aangetrokken.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Ik krijg energie en nieuwe ideeën van mijn werk bij De Groene Sluis. Ik heb vroeger wel als etaleur gewerkt. De spullen die binnenkomen bij De Groene Sluis gebruik ik als etalage materiaal of decor. Mijn creativiteit krijgt een boost. Zo ben ik begonnen om van oud serviesgoed, dat De Groene Sluis niet meer kan verkopen, mooie hangers te maken. Op de foto kun je zien wat ik zoal maak.

Ik zit, sinds ik bij De Groene Sluis werk, barstensvol nieuwe ideeën en dat maakt mijn werk als vrijwilliger extra leuk.

Ook de sociale contacten met de andere vrijwilligers én klanten in de winkel vind ik erg fijn.

Heb je een tip voor iemand die vrijwilligerswerk wil gaan doen?

Ik woon nog niet zo lang in Lelystad. Ik merk dat door mijn vrijwilligerswerk ik veel contacten krijg met allerlei mensen. Dat is fijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat spullen zo veel als mogelijk worden hergebruikt en daarvoor heb ik bij De Groene Sluis alle ruimte.

Ik vond het eerst lastig om de drempel over te gaan, maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Sterker nog…ik wil een ieder die twijfelt of ze vrijwilligerswerk moeten doen zeggen; “bij twijfel gewoon doen!”

Ook vrijwilliger worden?

Kringloopwinkel De Groene Sluis draait bijna volledig op vrijwilligers en niet alleen in de winkel, maar ook in het magazijn en bij inname. Of het nou is in de winkel, bij de kleding, telefoondienst, speelgoed, seizoenartikelen, boeken, huishoudelijk, textiel, entertainment, gereedschap, elektra of inname: er zijn genoeg mogelijkheden om met jouw talenten aan de gang te gaan! 

Dus lijkt het jou ook leuk om net als Corine vrijwilliger te worden bij De Groene Sluis? Meld je dan aan om vrijwilliger te worden bij De Groene Sluis! De sfeer is zeer relaxed en gezellig en je bent van harte welkom!