Nationale Kringloopdag 2021

Voor het eerst sinds de Corona uitbraak heeft De Groene Sluis een open dag gehouden, en met groot succes! Zaterdag 2 oktober 2021 waren er extra activiteiten in de kringloopwinkel, net als bij de andere kringloopwinkels die zijn aangesloten bij Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Dit leverde een hele gezellige dag op.

Uitvinden voor kinderen
Kinderen hebben de hele dag mooie uitvindingen kunnen maken. Niet complete stukjes speelgoed waren klaargezet, om een nieuw speelgoedje van te maken. Sommige kinderen bleven uren knutselen tot hun uitvinding klaar was. Dit was een mooie samenwerking met de Werkplaats der Ideeën.

Veiling
De afgelopen weken hebben diverse unieke stukken in de winkel gestaan, met een ‘bieden vanaf’ prijs. De veiling werd zaterdag live gehouden en werd met enthousiasme ontvangen. Vele artikelen hebben een nieuwe, blijde eigenaar gevonden.

Vrijwilligersmarkt
Mensen waren de afgelopen periode behoorlijk terughoudend om een nieuw vrijwilligerswerk te starten. Omdat de maatregelen nu wat versoepelen, hebben we een markt gehouden om mensen te enthousiasmeren om te komen helpen bij De Groene Sluis. We hebben veel leuke gesprekjes kunnen voeren met mensen.

Wie vindt ‘The Golden Ticket’?
Het duurde tot 14.00 uur, maar toen werd ‘The Golden Ticket’ eindelijk gevonden: een bon van € 50,- shoptegoed om mee te komen winkelen in De Groene Sluis. De cheque zat verstopt in de bovenkant van een cd hoes.

Volgend jaar hopen we u natuurlijk weer te ontmoeten bij de Nationale Kringloopdag 2022!