Recordbedrag goede doelen

Voor de zesde keer deelde De Groene Sluis tijdens een feestelijke bijeenkomst geld uit aan goede doelen. Dat gebeurde vrijdagavond 16 februari in het nieuwe deelpand van De Groene Sluis, waar een sociale werkplaats in zal komen. Zo blijft De Groene Sluis haar werkzaamheden uitbreiden.

Dit jaar werd een bedrag van 85.000 euro verdeeld en bestemd voor 44 goede doelen en dat is meer dan het aantal inwoners van Lelystad. Het is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 65 duizend euro werd verdeeld. In de bijna 6 jaar dat De Groene Sluis bestaat, ging er in totaal 242.000 euro naar goede doelen in Lelystad.

Samen voor een duurzame wereld

Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis doneert uit de winst over 2017 een bedrag van 12.000 euro aan de Voedselbank in Lelystad. Het geld is bedoeld voor eenmalige bijdragen aan het nieuwe onderkomen van de Voedselbank.

“Dat is een prachtige actie en past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad”

Wethouder Elly van Wageningen was bij de bekendmaking van de goede doelen aanwezig. “Het is fantastisch wat alle vrijwilligers opnieuw hebben gerealiseerd, waardoor zoveel projecten weer een bijdrage hebben ontvangen. Mede dankzij bedrijven als De Groene Sluis wordt Lelystad steeds duurzamer. Want niet alleen draagt De Groene Sluis bij aan het recyclen en hergebruiken van spullen, de opbrengst daarvan komt ook weer ten goede aan de inwoners en organisaties in Lelystad. Dat is een prachtige actie en past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad”, aldus de wethouder.