Welkom in De Groene Haven!

Op 10 juli 2019 is kringloopwinkel De Groene Haven in de Atolwijk geopend. Het resultaat van een samenwerking tussen stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis en Stichting IDO met inloophuis Open Haven. In de winkel zal tweedehands kleding en een assortiment kleine huishoudelijke artikelen verkocht worden. De winkel is iedere werkdag geopend van 13.00-16.00 uur.

De naam ‘De Groene Haven’ is een samenvoeging van Open Haven en De Groene Sluis, zo vertelde wethouder van den Heuvel tijdens de openingshandeling. Samen, in de buurt, tijd, gezellig, eerlijk en duurzaam zijn woorden die we associëren met De Groene Haven. De wethouder houdt een groene boot vast waar een sleutel in hangt. De boot wordt telkens symbolisch doorgegeven aan de volgende persoon.

Het IDO zocht naar een activiteit bij het inloophuis om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de huiskamer. Ook wilde het IDO de kleine winkel die al bestond verder uitbreiden. De Groene Sluis wilde en wil hier graag een bijdrage aan leveren. Zo wordt De Groene Haven een gezellige en duurzame winkel met een sociale insteek.

Bij het inloophuis Open Haven wordt er van alles georganiseerd voor bezoekers die behoefte hebben aan een praatje, advies of een luisterend oor. De koffie staat altijd klaar.

De boot met de sleutel is inmiddels afgeleverd bij de deur. Hij is op handen gedragen door iedereen en de winkel wordt onder luid applaus officieel geopend.

Helpt u mee?

De nieuwe winkel heeft nu ongeveer 15 vrijwilligers en zoekt daar nog mensen bij die het leuk vinden om een winkel te runnen. Aanmelden als vrijwilliger? U bent van harte welkom! Aanmelden kan via een bericht aan het IDO.

De kringloopwinkel, waar vooral tweedehandskleding en enkele huishoudelijke artikelen te koop zijn, is te vinden in Inloophuis Open Haven van het IDO aan de Fjord 155 te Lelystad en is elke werkdag open van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Noot van de redactie:

Een jaar lang werkten het IDO en De Groene Sluis samen in kringloopwinkel De Groene Haven. Vanaf begin augustus 2020 is de samenwerking beëindigd.

In de voorgaande maanden bleek dat het verschil tussen de manier van werken van een kringloopwinkel en hoe het IDO een winkel voor ogen heeft, groot is. Een kringloopwinkel richt zich op het bereiken van zoveel mogelijk klanten en let op de omzet, omdat het zichzelf moet bedruipen. Terwijl voor het IDO juist die klanten belangrijk zijn die normaal gezien vanwege de prijzen niet naar een kringloopwinkel gaan. We hebben daarom besloten om te stoppen met de structurele samenwerking in De Groene Haven. Wij hebben veel met en van elkaar geleerd en gaan op een goede manier uit elkaar. En we zijn blij dat we op allerlei praktische vlakken met elkaar zullen blijven samenwerken.