De Groene Sluis deelt uit!

Op vrijdag 8 april heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis € 50.000 uitgedeeld aan 30 goede doelen uit Lelystad.

Voor de negende keer konden alle goede doelen uit Lelystad en directe omgeving weer een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen bij het Groene Sluis Fonds. De Groene Sluis zette alle winst van 2021 weer opzij voor goede doelen. Dit was voor het eerst sinds het begin van de Corona pandemie.

Het hoogste bedrag gaat dit keer naar de nieuwe organisatie Stichting Lelystad Schoon; zij krijgen € 6.600 om de stichting op te starten, de herkenbaarheid te vergroten en voor schoonloopwagens om het zwerfafval direct te kunnen scheiden.

 

 

Opvallend was dat er diverse koren hetzelfde type aanvraag hadden, zij hebben leden verloren in Corona tijd en hebben een financieel steuntje in de rug nodig om weer nieuwe leden te gaan werven. Stichting Dierenweiden krijgt nieuwe konijnenhokken en diverse organisaties gaan dagjes uit organiseren om eenzaamheid tegen te gaan. Ook kan er door De Groene Sluis binnenkort van een dubbele kabelbaan geracet worden in het Belevenissenbos.

Het Groene Sluis Fonds

Het Groene Sluis Fonds is in het leven geroepen om organisaties en/of initiatieven in de gemeente Lelystad te ondersteunen die in de ogen van de Groene Sluis Fondscommissie een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Lelystadse samenleving en/of een bijdrage leveren aan een schoner milieu.

Elk jaar wordt er een commissie gevormd, die de binnengekomen aanvragen beoordeelt. Deze commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van vrijwilligers van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. De commissie geeft een advies aan het bestuur over het toekennen van een bedrag per goed doel. Het bestuur maakt op basis van deze informatie een beslissing.

Elke organisatie kan een aanvraag indienen. De Groene Sluis Fonds commissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van de gemaakte criteria. Op de pagina Goede Doelen op onze website kunt u alle informatie nalezen.

De Groene Sluis viert in mei haar 10 jarig bestaan, dat mede is opgericht om de winst jaarlijks aan lokale goede doelen uit te reiken.

Een steuntje in de rug

De Groene Sluis is blij dat er weer geld beschikbaar was voor goede doelen: ‘veel goede doelen hebben de afgelopen jaren gedwongen stilgestaan; evenementen en activiteiten die gepland stonden, konden niet allemaal doorgaan en er kwam minder geld binnen. Met de gelduitreiking hopen we een aantal goede doelen een steuntje in de rug te hebben geven zodat ze weer kunnen gaan bouwen.’