4Fusion legt elektra en water aan

In februari heeft De Groene Sluis het hoogste bedrag van het jaar, €6.700, uitgedeeld aan 4Fusion. Zij hebben het geld gebruikt om elektra en water aan te leggen in een tuin waar jong en oud elkaar en de natuur ontmoeten.

“Het heeft lang geduurd, maar het is gelukt: het water en elektriciteit is aangelegd! Onder andere duurde het even omdat 4Fusion geen huisnummer bleek te hebben. En vervolgens bleek het heel lastig om te achterhalen waar de verschillende leidingen liggen. Maar het is gelukt! De tuin is iedere dag open en we hebben iedere dag leerlingen van Eduvier die komen voor begeleiding. Buurtbewoners lopen gelukkig ook nog vaak langs. En dan met name om de dieren te bekijken en te aaien.

Dus ondanks Corona hebben we enorme stappen gemaakt dit jaar. Je kunt echt zeggen dat we dit jaar de stap naar volwassenheid hebben gemaakt en nog aan het maken zijn. En daar heeft de bijdrage van De Groene Sluis een cruciale rol in gespeeld. Juist ook door het aanleggen van elektra en water geven andere partijen ook aan dat ze ons veel meer als ‘echte’ partner zien in plaats van een ‘leuk initiatiefje’. Daarmee kunnen we verder groeien!”

In februari 2020 heeft stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis € 85.000 weggegeven aan 43 goede doelen in Lelystad of directe omgeving. 12 goede doelen hebben gevraagd of ze hun geld ook in 2021 kunnen gebruiken in plaats van 2020, omdat hun activiteit geen doorgang kon vinden door de Corona maatregelen. Sinds de eerste winstuitkering in 2013 is er aan maar liefst 122 verschillende goede doelen in totaal €428.034 uitgedeeld. Zoveel goede doelen zijn er dus in Lelystad!