Zeecontainer dankzij subsidie

Dankzij een subsidie van de gemeente Lelystad staat er sinds eind juli een refurbished zeecontainer naast het pand van Kringloopwinkel De Groene Sluis.

Deze zeecontainer is bedoeld om materialen in te verzamelen die anders in de recyclebakken terechtkomen van De Groene Sluis. Van deze materialen kunnen praktijkschool De Steiger en het ROC andere/vernieuwde producten maken. Dit sluit aan op hun visie op een duurzame leerlijn. De leerlingen leren omdenken dat oud hout (bijvoorbeeld) niet weg hoeft in de recyclebak maar dat er nog iets anders van gemaakt kan worden. Waarbij de waarde vermeerderd wordt en een Circulaire Economie geboren wordt. Op deze manier krijgen meerdere producten er een extra leven bij. Zo hebben leerlingen al kerstbomen gemaakt van afgekeurde lattenbodems. Maar ook maakten zij een minibieb voor de buurt van oude kastjes en vogelhuisjes van oude lades.

De gemeente Lelystad, Kringloopwinkel De Groene Sluis, het ROC en De Steiger werken samen om een Circulair Ambachtscentrum in Lelystad vorm te geven. Met de komst van deze zeecontainer sorteren we voor op dat Ambachtscentrum. Hierbij willen we reparatie en upcycling in combinatie met het kringloopbedrijf en educatie een centrale plek geven.

De subsidie is verleend voor het ondersteunen van een lokaal bedrijf op het gebied van innovatie en experimenten op het gebied van Circulaire Economie via het onderwijs.