Interview met Jeltje Korf en Anneke Kragten

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, maar we worden oud omdat we stoppen met spelen.

Jeltje Korf en Anneke Kragten omarmen met alle plezier deze wijsheid. Jeltje is al bijna vanaf het begin betrokken bij de speelgoedafdeling van De Groene Sluis. Ze kwam in aanraking met De Groene Sluis door de kerk waar ze komt en hoorde de verhalen over recycling en de goede doelen. Anneke kwam af en toe als klant binnen lopen en vroeg dan: “Zal ik je even helpen?” Nu bestieren de dames, samen met een heel team, het speelgoed. Anneke werd vooral gegrepen door de liefdadigheid van De Groene Sluis. “Mensen die het moeilijk hadden werden geholpen, tienermoeders kregen een gratis Maxi-Cosi. Fantastisch toch?”

Op de speelgoedafdeling

Jeltje: “Speelgoed dat binnen komt wordt gesorteerd. Veel speelgoed wordt gewassen, zoals alle knuffels en poppenkleertjes. De poppen worden daarna weer aangekleed en de haartjes netjes gekamd. We houden niet complete onderdelen in het magazijn, zoals van lego, of van barbiepoppen, totdat de andere onderdelen alsnog binnenkomen. Dan stallen we het compleet en met liefde uit in de winkel. Veel en zorgvuldig werk, maar het blijft heerlijk om te doen.”

Anneke: “Elektrisch speelgoed wordt nagekeken en eventueel door ons gerepareerd. Zo wordt een autootje met afstandsbediening die niet meer te repareren is, de antenne verwijderd en het autootje los verkocht. Computerspelletjes gaan door naar onze techneuten.” Anneke vervolgt: “Het zou ons enorm helpen wanneer mensen elektrisch speelgoed brengen, ze even een briefje erbij doen of het nog werkt of wat er stuk aan is.”

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, maar we worden oud omdat we stoppen met spelen.”

Vaste klantenkring

Jeltje: “We hebben inmiddels een vaste klantenkring. Op dinsdagmiddag of donderdagochtend komen veel mensen even kijken of er nieuwe (oude) autootjes of Playmobil bijgekomen is. We horen vaak van mensen dat onze afdeling er zo mooi en keurig bijstaat. Dat is kicken.”

Anneke: “Het leukst zijn de dagen voor Sinterklaas of Kerst. We hadden afgelopen jaar in de ochtend vijfendertig Pietenpakken en in de middag hingen er nog vier!

Jeltje: “Het is hard werken, maar we doen het al jarenlang met plezier!”

Dus verveelt u zich? Kom gerust een spelletje doen bij de dames, enige voorwaarde is dat u direct kijkt of het spel compleet is…

Vrijwilligers gezocht!

We zijn hard op zoek naar vrijwilligers! Mensen die het leuk vinden om een winkel draaiende te houden en in een gezellig team samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Goederen aannemen en sorteren – voor de mensen die kunnen tillen
  • Kassa medewerkers
  • Sorteren en prijzen van kleding
  • Repareren, testen en prijzen van elektrische apparatuur
  • Allround vrijwilliger bij De Groene Zus

Leuk team, gezellige sfeer, voor goede doelen en het milieu. Dus waarom niet?

Aanmelden kan via de knoppen hieronder! Na aanmelding zullen wij contact opnemen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.