Mooi om mensen te motiveren

Esmiralda Hooiveld werkt sinds de opening, eind april 2018, bij De Groene Tafel, de nieuwe lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis. “Mijn passie is eten. Ik vind het heerlijk om te zien hoe mensen genieten van eten.”

“Mijn droom is om mijn koks- en leermeesterpapieren te halen.”

In De Groene Tafel kunnen mensen via Concern voor Werk het horeca vak leren zodat ze kunnen doorstromen naar betaald werk. Esmiralda is gegroeid en is hier de leidinggevende. “Ik kwam als bang muisje binnen en ben de afgelopen jaren opgebloeid tot een zelfstandige vrouw met zelfvertrouwen. Mijn droom is om kokspapieren en leermeesterpapieren te halen. Dat laatste is belangrijk voor mij, omdat ik het mooi vind om mensen te motiveren. Van ‘ik wil niet werken voor het behoud van uitkering’ naar ‘ik heb een baan gekregen’; dat proces wil ik kunnen begeleiden.”

Mensen zien groeien

Voor Esmeralda was het in het begin wel spannend om de stap naar leidinggevende te nemen. Jaren heeft ze in de kantine en onder begeleiding van anderen gestaan, nu zelf aan het roer. Ze vindt het gaaf om mensen te zien groeien en wil daar graag onderdeel van zijn. Esmiralda vindt het een fijne werkplek met fijne collega’s van De Groene Sluis: “Vanaf het begin voel ik me hier welkom.”

Vaste klanten

Nu al zijn er vaste klanten bij De Groene Tafel, ze komen 1 of 2 keer in de week langs. Die groep vaste klanten wil ze graag uitbreiden: “Ik nodig iedereen uit aan De Groene Tafel, we hebben een huiselijke sfeer, huisgemaakt gebak en eerlijke, verse en biologische producten, voor een goede prijs!”