Winstuitkering 2013 naar 10 goede doelen

Kringloopwinkel de Groene Sluis heeft de winst van 2012 verdeeld over tien goede doelen in en rond Lelystad. Vrijdagavond 8 februari werden de cheques – met een totaalbedrag van €7500,- overhandigd aan de uitgekozen organisaties.

In december 2012 werden er door vrijwilligers van De Groene Sluis goede doelen aangedragen en konden goede doelen organisaties zelf een aanvraag indienen.
Bestuurslid Janneke Pikkert is trots op het resultaat. ‘We zijn nog niet eens een jaar bezig en dan houden we al geld over, dat is geweldig! We hopen natuurlijk dat het bedrag dat we kunnen weggeven elk jaar hoger zal worden’.

Welke goede doelen krijgen geld?

De bedragen variëren van 200 euro tot € 1.500. Zo krijgt Dop en Erwt, nieuw tuinblad voor kleuters, een stimuleringsbedrag van € 200,-. Stichting Meeting Point doet jongerenwerk in de Zuiderzeewijk; zij krijgen € 1.500,- om hun werk voort te kunnen zetten. Als laatste krijgt het IDO, afdeling schuldhulpverlening € 1.500,- om computers te kunnen kopen waarmee ze zo goed mogelijk mensen in financiële nood kunnen helpen.

“Winstuitkering mogelijk gemaakt door inzet van onze vrijwilligers en door Lelystedelingen zelf”

Janneke Pikkert: ‘Dat we dit geld kunnen uitdelen is mogelijk dankzij het werk van onze vrijwilligers die zich elke week inzetten om de winkel draaiende te houden. En natuurlijk ook dankzij alle Lelystedelingen die hun overtollige spullen bij ons inleveren om te verkopen.’