Winstuitkering 2014: €20.040 naar 19 goede doelen

Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft ruim € 20.000,- uitgedeeld aan 19 goede doelen uit Lelystad en directe omgeving. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar; toen heeft de winkel € 7.500,- aan 10 doelen gegeven.

Vrijdagavond 7 februari werden de cheques op een feestelijke avond overhandigd aan de organisaties die passen binnen de criteria die De Groene Sluis fonds heeft samengesteld.

Blij met resultaat

‘Het is een feest om mensen bij elkaar te hebben die goede dingen doen in Lelystad en die daarbij een financieel steuntje in de rug krijgen. Het is nog mooier dat dit geld bij elkaar is verdiend door allemaal vrijwilligers uit diezelfde stad, die met elkaar een kringloopwinkel draaiende houden. Zo versterken we elkaar en zorgen we ook nog eens voor ons milieu én hebben we een leuke winkel erbij!’ Bestuurslid Janneke Pikkert is erg blij met dit resultaat.

Waar gaat het geld heen?

De Voedselbank krijgt € 2.750,- om een nieuwe vloerschrobmachine te kopen, zodat de hygiëne gewaarborgd blijft. Het meidenwerk van Meeting Point, jongerenwerk in Zuiderzeewijk en Atolwijk krijgt een nieuwe impuls; hiervoor krijgt zij € 2.000,-. Meer kinderen met ontbijt naar school is een nieuw project van het IDO; met € 2.000,- kunnen er heel wat ontbijtjes gekocht worden. Het S.B.O werkt samen met zorgboerderij de Huif, zodat hier moeilijk lerende kinderen heen kunnen: De Groene Sluis ondersteunt dit met € 1.250,-.

Bij elkaar deelt Kringloopwinkel De Groene Sluis € 20.140,- uit!