Winstuitkering 2017: €65.000 naar 39 goede doelen

Voor de 5e keer geeft kringloopwinkel De Groene Sluis geld aan goede doelen uit Lelystad en directe omgeving. Dat geld is de winst van het jaar 2016. De afgelopen maanden konden de organisaties zich aanmelden via het inschrijfformulier en daar is een keuze uit gemaakt door een werkgroep van vrijwilligers.

Dit jaar gaat er € 65.000,- naar 39 doelen. De bedragen variëren van € 500 tot € 3.000. In totaal is er in de 5 jaar al ruim € 150.000 uitgedeeld!

Diversiteit van Lelystad

‘Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid goede doelen uit Lelystad,’ zegt bestuurslid Janneke Pikkert, ‘Het is geweldig hoeveel stichtingen en verenigingen er zijn die iets doen voor een ander. Er zijn dit jaar 23 van de 39 doelen die voor het eerst geld ontvangen. Dat zegt toch echt iets over de diversiteit van Lelystad.’

Een greep uit de goede doelen: Sint voor elk kind, Voedselbank, theatervereniging JTL, Live your dream foundation, Kaatje Keutel, Stal Uniek en Schateiland. Grote en kleine stichtingen, in opstart en die zich al bewezen hebben.