De Groene Haven

Per juli 2019 is kringloopwinkel De Groene Haven in de Atolwijk te Lelystad geopend. Het resultaat van een samenwerking tussen stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis en Stichting IDO met inloophuis Open Haven. De winkel is een plek om samen te komen en de verbinding in de buurt te versterken.

De winkel wordt gerund door stichting kringloopwinkel De Groene Sluis. We weten immers hoe we een winkel tot een aantrekkelijke en gezellige plek maken waar mooie spullen te vinden zijn! Zo wordt ook De Groene Haven een gezellige en duurzame winkel met een sociale insteek. Iets waar we blij van worden!

Samen, in de buurt, tijd, gezellig, eerlijk en duurzaam. Zomaar wat woorden die wij associëren met De Groene Haven. In het naastgelegen inloophuis Open Haven, één van de locaties van Stichting IDO, wordt er van alles georganiseerd voor buurtbewoners die behoefte hebben aan een praatje, advies of een luisterend oor.

Het IDO

De nieuwe winkel is een samenwerking van Stichting IDO en De Groene Sluis. Het IDO is een vrijwilligersorganisatie met onder andere twee inloophuizen, inloopspreekuren en tal van activiteiten voor mensen die wat extra steun in het leven nodig hebben. Al jaren heeft het IDO kleine winkels, verbonden aan de inloophuizen.

Directeur van het IDO, Veerle Rooze: ‘We merkten dat onze kleine winkels mensen trekken. Mensen vinden het leuk om te snuffelen en daarnaast helpt het ook om de drempel naar de huiskamer van het inloophuis en die naar het inloopspreekuur veel lager te maken. Door deze nieuwe winkel willen we er ook echt voor de buurt zijn. We willen dat het een plek wordt waar je kunt winkelen, maar ook rustig koffie kunt drinken in de huiskamer en kennis kunt maken met alles wat er in het inloophuis gebeurt’.

Winst naar goede doelen

De winst van De Groene Haven gaat naar goede doelen in en om Lelystad. Het steunen van deze goede doelen is een belangrijke bestaansreden van Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis. Lees alles over hoe wij goede doelen steunen.

Binnenkijken

Nog nooit in De Groene Haven geweest? Neem een kijkje!

Vrijwilliger worden?

We hebben een leuk team van vrijwilligers bij De Groene Haven, maar zijn nog op zoek naar versterking!

Wij zoeken gemotiveerde vrijwilligers die het leuk vinden om een middag te helpen in De Groene Haven.
Aanmelden kan via Stichting IDO.

AANMELDEN

Inname

Wilt u spullen doneren aan De Groene Haven? Dankzij de goederen die u doneert, kan De Groene Sluis goede doelen in Lelystad financieel ondersteunen. Wanneer u bruikbare spullen beschikbaar heeft, kunt u deze zelf naar het inname punt brengen aan de achterkant van de winkel aan de Zuiveringweg. De openingstijden van de inname zijn: 10.00 – 16.30 uur.

De goederen dienen heel, verkoopbaar en schoon te zijn.

Lees meer over welke goederen we wel en niet innemen.

Goederen bij u laten ophalen?

Heeft u bruikbare spullen, maar is het voor u niet mogelijk om de spullen zelf naar De Groene Sluis te brengen? Dan kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met De Groene Sluis via telefoonnummer 0320 701 152 om een afspraak te maken om de spullen op te laten halen door De Groene Sluis. U kunt ook via  onderstaande knop het afsprakenformulier invullen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u opgenomen om een afhaalafspraak in te plannen.

Afspraken kunnen worden gemaakt voor woensdag, donderdag of vrijdag.

>> Naar het afsprakenformulier (op laten halen van goederen)

Inloophuis Open Haven

Vind u het leuk andere mensen te ontmoeten in de gezellige huiskamer? Wilt u een spelletje doen, de krant lezen of internetten? U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur altijd terecht in de gezellige huiskamer van Open Haven.

Open Haven heeft ook een inloopspreekuur. Krijgt u bijvoorbeeld brieven die u niet begrijpt? Of heeft u vragen over formulieren die u moet invullen? Kom dan langs tijdens het inloopspreekuur van Open Haven op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt ook bij het inloopspreekuur terecht met vragen over schulden. Bijvoorbeeld wanneer u het moeilijk vindt om rond te komen of u uw rekeningen niet meer kunt betalen.

Kortom: bij Open Haven kunt u terecht! Lees er alles over op de website van Stichting IDO.

De Groene Haven en inloophuis Open Haven vind u aan de Fjord 155 in de Atolwijk in Lelystad.
Koffie en thee zijn gratis, een sapje kost € 0,25 en een tosti € 0,50.

3e kringloopwinkel!

Kringloopwinkel De Groene Haven is het resultaat van een samenwerking tussen stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis en Stichting IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg). Deze gaf tijdens een bijeenkomst aan op zoek te zijn naar manier om meer contact te krijgen met mensen uit de buurt. Samen kwamen we meteen op het idee om daar een kringloopwinkel voor in te zetten.

LEES MEER