Lintje voor 88-jarige vrijwilliger Corrie

Corrie Esenkbrink-van de Berg is op 88 jarige leeftijd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving vandaag uit handen van burgemeester Ina Adema een lintje in het Agora theater in Lelystad.

Corrie is al 7 jaar, vanaf het begin, vrijwilliger bij kringloopwinkel De Groene Sluis. Daar viel zij altijd al op door haar toewijding, haar harde werken en haar positieve energie.

Positief voorbeeld

‘Op haar leeftijd nog zo actief zijn, is een positief voorbeeld voor ons allemaal,’ zegt J. Pikkert van De Groene Sluis. ‘Daarom kwamen we als organisatie op het idee om haar voor te dragen voor een lintje.’

De Groene Sluis, Coloriet De Hoven, Welzijn Lelystad/LelystadDoet, kerkgemeenschap het Anker en de kinderen van Corrie sloegen de handen ineen, wat resulteerde in deze grote eer voor Corrie.

‘Zorgzaam, onbaatzuchtig, altijd klaarstaan voor de ander, onvermoeibaar en vriendelijk, zijn woorden die Corrie in ons oproept’. In de speech bij de uitreiking zei burgemeester Adema: ‘kortom, ze is een schat!’

Zes lintjes in Lelystad

In totaal ontvingen er zes Lelystedelingen een koninklijke onderscheiding in de vorm van een lintje. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben. Lees er meer over in dit artikel in de Flevopost.

Noot van de redactie:

29 oktober 2020

Op 15 oktober 2020 is Corrie Esenkbrink overleden. Zij is 89 jaar geworden.
Vanaf het eerste begin is Corrie vrijwilliger geweest bij De Groene Sluis. Elke week was zij te vinden bij de textiel, de kussens, gordijnen en zette zij zich onvermoeibaar in voor een mooie en schone winkel. Er kwamen regelmatig klanten de winkel in, speciaal om een praatje te maken met Corrie. We zullen haar optimisme, haar dienstbaarheid en haar betrokkenheid enorm missen. We zijn dankbaar dat Corrie vorig jaar een lintje mocht ontvangen; u heeft dit hierboven kunnen lezen. Een eerder interview met Corrie is hier te vinden.

We leven mee met haar familie, waaronder met Gert, die in dienst is bij De Groene Sluis en met Lia, die vrijwilliger is bij De Groene Sluis.