Lintje voor 88-jarige vrijwilliger Corrie

Corrie Esenkbrink-van de Berg is op 88 jarige leeftijd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving vandaag uit handen van burgemeester Ina Adema een lintje in het Agora theater in Lelystad.

Corrie is al 7 jaar, vanaf het begin, vrijwilliger bij kringloopwinkel De Groene Sluis. Daar viel zij altijd al op door haar toewijding, haar harde werken en haar positieve energie.

Positief voorbeeld

‘Op haar leeftijd nog zo actief zijn, is een positief voorbeeld voor ons allemaal,’ zegt J. Pikkert van De Groene Sluis. ‘Daarom kwamen we als organisatie op het idee om haar voor te dragen voor een lintje.’

De Groene Sluis, Coloriet De Hoven, Welzijn Lelystad/LelystadDoet, kerkgemeenschap het Anker en de kinderen van Corrie sloegen de handen ineen, wat resulteerde in deze grote eer voor Corrie.

‘Zorgzaam, onbaatzuchtig, altijd klaarstaan voor de ander, onvermoeibaar en vriendelijk, zijn woorden die Corrie in ons oproept’. In de speech bij de uitreiking zei burgemeester Adema: ‘kortom, ze is een schat!’

Zes lintjes in Lelystad

In totaal ontvingen er zes Lelystedelingen een koninklijke onderscheiding in de vorm van een lintje. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben. Lees er meer over in dit artikel in de Flevopost.