Goederen voor Oekraïne

  • Bij de ingang van de winkel kan vanaf vandaag tot en met donderdag 17 maart worden ingeleverd: luiers, flesjes water, slaapzakken, tenten en maandverband/tampons. Dat gaat mee met een levering naar Oekraïne.
  • We stellen goederen uit onze winkel gratis beschikbaar aan Oekraïners die naar Lelystad komen en aan de gastgezinnen die hun huizen huizen openstellen. Hiervoor heeft De Groene Sluis extra goederen nodig. Breng uw spullen (voornamelijk meubels en kleding) naar De Groene Sluis! De Oekraïners kunnen in de winkel uitzoeken wat ze nodig hebben. Dit is onderdeel van burgerinitiatief ‘Lelystad helpt Oekraïners’
  • Bij de kassa staat een collectebus, dat geld komt ten goede aan Oekraïners die in Lelystad terecht komen.
  • We verwachten extra drukte, dus mensen die ons bij de inname kunnen helpen zijn zeer welkom. Meld je hieronder aan als vrijwilliger.

Update 18 maart:

De afgelopen week hebben we al 10 Oekraïners in Lelystad aan kleding, speelgoed en kleine meubels geholpen.
We verwachten de komende periode nog veel meer mensen, dus blijf uw kleding en andere spullen brengen naar De Groene Sluis!

Ook is er gul gegeven voor de zending van goederen naar Oekraïne. Zij zijn inmiddels onderweg om de spullen op de goede plek te krijgen. Dank voor de donaties!