Vrijwilliger Corrie (89) overleden

‘‘Ik vind het belangrijk om iets voor een ander over te hebben. Zo ben ik gewoon opgevoed en daar ben ik mijn ouders nog steeds dankbaar voor”.

Dit zijn de woorden van Corrie Esenkbrink: vrijwilliger van het eerste uur. Op 15 oktober 2020 is Corrie overleden. Zij is 89 jaar geworden.

Vanaf het eerste begin is Corrie vrijwilliger geweest bij De Groene Sluis. Elke week was zij te vinden bij de textiel, de kussens, gordijnen en zette zij zich onvermoeibaar in voor een mooie en schone winkel. Er kwamen regelmatig klanten de winkel in, speciaal om een praatje te maken met Corrie.

Vrijwilliger van het eerste uur

Corrie was vrijwilliger van het eerste uur. In een interview met de Flevopost in 2018 vertelde zij: ‘We startten met twintig vrijwilligers in een klein pand, waar we al snel uit ons jasje groeiden. Sinds de verhuizing naar de Zuiveringweg, hebben we meer ruimte. Ook kunnen klanten hier sinds kort een kopje koffie drinken en een broodje eten. We werken samen met Werkbedrijf Lelystad. Mensen die werkervaring willen opdoen om later een reguliere baan te vinden zijn hier van harte welkom. De sfeer is goed en we hebben een leuk team. Ik ben trots dat ik daar onderdeel van mag zijn.’

We zijn dankbaar dat Corrie vorig jaar een lintje mocht ontvangen. Lees er meer over in dit artikel.

We zullen haar missen

We zullen haar optimisme, haar dienstbaarheid en haar betrokkenheid enorm missen. Ook leven wij mee met haar familie, waaronder met Gert, die in dienst is bij De Groene Sluis en met Lia, die vrijwilliger is bij De Groene Sluis.